Meester van de Zwarte Molen

Regie & Muziek: Martin Houkes
Lokatie: de Welvaart, Molenweg 2 te Horn
Speeldata: 10, 11, 17, 18 september 2011.
aanvang : 14:30
entree volwassenen € 7,50 tot 18 jaar € 5,00

Toneelstuk naar het boek van Otfried Preusler, geschreven door Bas Zuyderland.
Het toneelstuk is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en alle leeftijden daarboven.


Het verhaal gaat over de arme bedeljongen Krabat, die in een droom de opdracht krijgt naar de Zwarte Molen te gaan. Hij komt daar in dienst van de molenaar. De molenaar blijkt vooral tovenaar te zijn, iedereen noemt hem Meester en de zwarte Molen is een leerschool der magie. Al snel komt Krabat erachter dat de Zwarte Molen een gevaarlijke plaats is voor de leerjongens die er werken en hij doet, net als andere knechten voor hem, vergeefse pogingen om aan de geheimzinnige macht van de Meester te ontsnappen. Vriendschap maar ook verraad worden zijn deel. Rond de Paastijd wordt Krabat verliefd op een ‘Kantorka’, een zangeresje, dat hij met zuivere stem hoort zingen. De Meester mag hier niet achter komen want dan zal het slecht aflopen met Krabat en het meisje. De liefde (de angst van de een over het lot van de ander,) overwint uiteindelijk het kwaad van de tovenaar en alle jongens zijn daardoor bevrijd.

Personages:
(TPFOTO)


 MVDZM blog:
Een digitaal dagboek wordt bijgehouden door Martin Houkes waarin allerlei nieuws over de totstandkoming van het toneelstuk terug te lezen valt.
Klik hier om het te bekijken.

2 opmerkingen:

  1. Hannelore & Luc26 september, 2011

    Beste Martin en spelers,

    We hebben zondag de 18e jullie voorstelling mogen zien. En we hebben er van genoten!. De gelaagdheid in het stuk, het spel zelf, de muziek, de locatie, overal iets te zien. Alles samengebracht tot een mooi geheel. Erg goed.

    Gr Hannelore & Luc

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb de voorstelling gezien en heb er voor school een verslag overgeschreven ik vond het een heel leuk en mooi stuk.

    BeantwoordenVerwijderen