De Gidsen

Een komedie van Edward Montie.
(in twee bedrijven)

Regie: Manel Manschot
Muziek: Martin Houkes
Lokatie:
de Postkoets
Speeldata: 26, 27, 28 november 2010.

Algemene informatie over "de Gidsen"
Deze komedie werd in 1995 geschreven door Edward Montie die afstudeerde aan de toneelacademie van Maastricht. Vele
succesvolle voorstellingen volgden waaronder in het theater aan het Vrijthof. Met o.a. Liz Snoyink, Nelly Frijda en Adéle Bloemendaal. Onze voorstelling staat onder leiding van regisseur Manel Manschot uit Maastricht. Zij heeft al verschillende mooie producties op haar naam staan waaronder de voorstellingen van het Shakespeare-theater in de ruïne van Kessel.

Het is voor Toneelgroep Spelenderwijs een grote stap in hun 32 jarig bestaan via de oude zaal aan de Rijksweg, het Patronaat toen jaren lang het Dörpshoes en nu dan voor het eerst op de grote bühne van de Postkoets in Horn.

Een klein stukje over de inhoud:
“De gidsen gaan op kamp in Frankrijk. Bepakt en bezakt, komen ze onder het zingen van het kamplied aan op hun kampeerlocatie. En dan, hoe gaat een stel pubers zich gedragen op een kamp met een wel heel bijzondere leiding? Logisch dat er een paar uit de band springen. De verleiding is o.a. groot om over de muur van het nabijgelegen klooster te kijken, die ook nog eens over een prachtige boomgaard beschikt. Maar of de nonnen daar zo blij mee zijn? “

De voorstellingen vinden plaats zoals al eerder vermeld in het :MFC “de Postkoets” in Horn.
Op: Vrijdag 26 november, zaterdag 27 november, en zondag 28 november. Aanvang 20.00 uur . Kaarten zijn ook telefonisch te bestellen onder telefoonnummer: 0475-581453.


Publicatie: (klik voor een vergroting)


Boekje: (klik voor een vergroting)
Foto's: (klik voor een vergroting van de collage)
De foto's zijn ook per stuk te bekijken op de website van de Postkoets
1 opmerking:

 1. We hebben enorm genoten van De Gidsen afgelopen zondag.
  Felicitaties voor TONEELGROEP SPELENDERWIJS omdat ze met z'n allen zo'n complexe ontwikkeling binnen een scoutinggroep overtuigend kunnen neerzetten.
  Geschifte persoonlijkheden, uitvergroot, maar de relatie met de werkelijkheid blijft steeds bestaan. Geloofwaardig. De kijker wordt niet zachtzinnig geconfronteerd met menselijke drijfveren die het mogelijk maken om een medemens letterlijk en figuurlijk naar de afgrond te doen glijden. Er gebeurt wat met je in de zaal, gevoelens en geweten worden aangesproken, je hebt meer te doen dan achterover te zitten en te lachen. En toch kun je lachen. Achter de rauwe uitspraken zit vaak humor. Wrang, maar hier geldt: 'Humor ist, wenn man trotzdem lacht'.

  Ik had een bijzonder genoeglijke avond omdat een warme bekende een mooie rol gestalte gaf.
  Guido Yolanda, je drinkt teveel, denken we dan in de zaal, maar je drinkt zoveel omdat je een goed hart hebt en daar niet altijd mee uit de voeten kunt.

  Spelenderwijs: veel speelplezier en succes gewenst bij het voorbereiden en uitvoeren van een volgende voorstelling.

  WANT WAT IS HORN ZONDER SPELENDERWIJS?

  BeantwoordenVerwijderen