In de geist van graaf Filips


Een spectaculair buitenstuk

Tekst: Frits Criens
Regie: Johan Korten
Lokatie: Kasteel Horn, Kasteelstraat 6, Horn
Speeldata:
  • Vrijdag 1 Juni 2018
  • Zaterdag 2 Juni 2018 
  • Zondag 3 Juni 2018
  • Maandag 4 Juni 
  • Dinsdag 5 Juni 2018
In juni 2016 is Frits Criens benaderd om een spectaculair buitenstuk te schrijven voor de Graafschapsfeesten Horn. Enthousiast ging hij aan de slag en op 9 maart 2017 presenteerde hij zijn script aan Toneelgroep Spelenderwijs Horn. Het script is door Mart Graef van Heemkundevereniging Horn gecontroleerd op historische juistheid. In april 2017 heeft Johan Korten op uitnodiging van Spelenderwijs de regie van het stuk op zich genomen.
In de Geist van Graaf Filips is een groots opgezet en spectaculair volksstuk uitgevoerd in de schaduw van het kasteel te Horn. De historie van graaf Filips is op speelse wijze, in de geschiedenis spelend, geïntegreerd in het verhaal. Religieuze en sociaaleconomische thema’s aan de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog passeren de revue. Tegenstellingen tussen katholieken en calvinisten zorgen voor een onmogelijke liefdesrelatie.  Sociale en economische onvrede en daarmee gepaard gaande opstandigheid worden verbeeld via mensen die afhankelijk zijn van hoge heren en onveiligheid vrezen door rondtrekkende bendes.
Romantiek, spanning en sensatie met een flinke dosis humor zorgen voor een onvergetelijke avond!

ALLE INFORMATIE KUNT U VINDEN OP GRAAFSCHAPSFEESTENHORN.NL

Kaarten zijn exclusief verkrijgbaar via onze website In totaal hebben wij 3000 plaatsen beschikbaar verspreid over 5 avonden. 
Hiervan zijn al 600 plaatsen reeds gereserveerd voor verschillende groepen, dus wees er op tijd bij! OP=OP!
Volg de ontwikkelingen van dit fantastische evenement ook op facebook!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten