Oet de sjtad of van 't dörp

Als je de mensen graag aan het lachen maakt, komische situaties weet uit te spelen en daarbij ook nog het publiek laat genieten van mooie stille momenten vol liefde en waardering voor elkaar. Als je dit wil laten zien dan schrijf je het stuk gewoon zelf. Dat is nu precies wat de regisseur Johan Korten uit Stramproy gedaan heeft. 
Johan heeft enkele jaren geleden besloten om een eigen stuk te schrijven “Oet de sjtad of van ’t dörp “ waarin alle bovenstaande situaties gevoelens en menselijke beweegredenen zijn verwerkt. Op subtiele wijze borrelen de jaren zestig speels boven water. Bijvoorbeeld het verschil tussen platteland en de stad . De ambtenaar en de boer. Katholiek of Protestant. Trouwen of zo maar bij elkaar “hokke”, zo als in de jaren zestig misprijzend werd opgemerkt.
In 9 scenes wordt dit voor U gespeeld. Tussendoor verschijnen de roddeltantes van het dorp ten tonele, die op niet mis te verstane dorpse wijze de mensen, de situaties, die op dat moment in het dorp spelen bespreken.
Een stuk om vanuit je stoel in de zaal heerlijk weg te dromen en te genieten van muziek en spel.
Dit stuk mag Toneelgroep Spelenderwijs uit Horn voor U op de planken brengen natuurlijk in ons Limburgs dialect. Met een groot aantal spelers, figuranten, kinderen en veel muziek.

Datum: Vrijdag 14 , Zaterdag 15, Zondag 16 en Maandag 17 november.

Plaats: MFC de Postkoets, Rijksweg te Horn. Entree: € 8,-- Aanvang 20.00 uur .

Zaal open vanaf 19.00 uur.

Kaarten in voorverkoop bij Bloemenhuis Aloys of Zelfbediening/Drogisterij Louis Vermeulen.